Altele / 01.09.2016 - 31.12.2018

Inițiativă / idee: Educație pentru părinți
Din donații, Școala Familiei va susține un curs pentru părinții defavorizați. Școala Familiei este un program de educație pentru părinți centrat pe cultivarea relațiilor sănătoase, autentice și profunde între părinți (soț-soție) și copii.

Modalitățile prin care poți fi alături de noi în mod activ:

1. Prin donații directe într-unul din conturile de mai jos:

Cont RON:

RO 26 BTRL RON CRT 0389793301

Cont EUR:

RO 73 BTRL EUR CRT 0389793301

Beneficiar Asociația Școala Familiei

2. Prin redirecționarea a 2 % din impozitul pe venit2. Prin redirecționarea a 2 % din impozitul pe venit

Completează Formularul 230 pentru a redirecționa impozitul pe veniturile din 2018 și/sau Formularul 200 (dacă ești PFA, Cabinet Individual sau ai realizat venituri din alte activități independente).

Data limita de depunere a formularelor la Administratia Financiara de care apartii este 25 MAI 2018.

3. Intră in programul Training in asteptare

Asociația Școala Familiei își propune să participe activ la îmbunătățirea relațiilor familiale din România, de aceea, din 2018 trainerii noștri vor merge acolo unde este cea mai mare nevoie de ei - alături de părinți sau copii defavorizați. In luna ianuarie vom anunta comunitatea parintilor unde vom sustine cursuri de educatie parentala din donatiile voastre.

Cum funcționează?

Tu donezi către Asociația Școala Familiei 80 de lei (contravaloarea participării unui părinte la un atelier/modul/eveniment Școala Familiei) cu mentiunea TrainingAST, iar atunci când se va strânge suma de bani aferentă pentru 25 de persoane, trainerii Școala Familiei vor susține un curs pentru părinții defavorizați.

Rezultate așteptate

Comunitatea de părinți mai pregătiți la peste 1000 de participanți la programele noastre, am reușit să susținem peste 500 de ore de training pentru părinți și am pus umărul la echilibrul a zeci de familii din toată țara cu informațiile furnizate la cursurile scurte, la cursul complet dar și la cele 4 tabere de familie pe care le-am organizat deja.

Din toamna lui 2016 și până în prezent peste 2300 de părinți, profesori și adolescenți au participat la cel puțin unul din cele peste 250 de evenimente de formare (atelier/curs/tabără), însumând cca 800 de ore de formare în 20 de orașe din România și Republica Moldova și în comunități românești din Belgia, Austria și Italia.

https://www.facebook.com/scoalafamilieieducatieptparinti/app/206429986046631/?ref=page_internal

Alte informații relevante

Scoala Familiei este un program de educație pentru părinți centrat pe cultivarea relațiilor sănătoase, autentice și profunde între părinți (soț-soție) și copii. Promovează un concept de educație parentală focalizată pe RELAȚIE, în care toți cei implicați în relațiile din familie au un rol, un rost, un impact și o semnificație asupra întregului ecosistem familial.

Proiectul a început cu prelegeri și lectorate cu părinții susținute de bioetician Virgiliu Gheorghe și s-a dezvoltat către un format de training foarte participativ, cu grupuri mici de părinți (max 15 - 20 părinți) folosind metode nonformale de învățare, specifice învățării experiențiale, adică prin implicare directă în exerciții, situații problemă, discuții și problematizări. Programul de formare a fost conceput de Oana Moșoiu, lector universitar în domeniul Științelor Educației și trainer în educația adulților și educație nonformală. Programul implică formatori cu experiență din toată țara, teme concrete privind relaționarea și educația copiilor, contexte prietenoase de lucru cu părinții și suport post-program oferit participanților prin comunitățile de părinți care se întâlnesc periodic.

Ceea ce oferim diferit este:

- un curs complet Școala Familiei cu 7 până 10 module selectate pentru a oferi o bază de înțelegere a relaționării, comunicării și specificul relației parentale;

- cursuri scurte de 3-4 module grupate în jurul unei teme;

- ateliere tematice (o întâlnire);

- conferințe;

- tabere pentru familie;

- evenimente de o zi sau de weekend pentru familie;

- suport online pentru părinți prin chat-ul www.scoala-familiei.ro;

- resurse audio și video pe temele pe care le susținem în cadrul programului.

Părinții din programul Școala Familiei devin MAI PREGĂTIȚI. Ei își dezvoltă:

- competența parentală: cunoștințe de specialitate și abilități concrete de relaționare în familie, în relație cu partenerul de viață și cu copiii.

- încredere în propria capacitate de a fi părinte bun. Sentimentul propriei competențe în rolul de părinte.

- modalități proprii de reacție la diferite situații de viață, moduri îmbunătățite de relaționare proactivă, pozitivă și afirmativă, comportamente adaptate adecvat situațiilor relaționale.

- conștientizarea propriilor comportamente disfuncționale și angajament personal pentru schimbări mici, asumate, consecvente, cu impact pe termen lung.

Despre ce vorbim la Școala Familiei?

- Comunicare în familie

- Gestionarea conflictelor în familie

- Rolul părinților de la naștere până la maturizarea copiilor

- Relația de autoritate și stilurile parentale

- Educația caracterului

- Alimentație sănătoasă

- Efectul ecranelor asupra creierului copilului

- Formarea dependențelor

- Caracteristici masculine și feminine

- Educație sexuală pentru părinți, pentru a pregăti copiii în familie

- Adolescența cu provocările și bucuriile ei

- Ghid de supraviețuire în adolescență

- Formarea și modelarea comportamentelor prin mass-media

- Planul personalizat de parenting.


Buget: Între 4.000 - 6.000 euro
Public țintă: altele

DATE DE CONTACT
Nume: Asociația Școala Familiei
Email: contact@scoala-familiei.ro
Poziție în organizație:
Organizație / grup inițiativă: Asociația Școala Familiei
Adresa: București Strada Constantin Bosianu, Municipiul București,