EduMap

Școala Familiei

Preșcolar, Ciclul primar, Ciclul gimnazial, Altele / 0 - 0

Școala Familiei
Școala Familiei este un program de educație pentru părinți centrat pe cultivarea relațiilor sănătoase, autentice și profunde între părinți (soț-soție) și copii.

Din toamna lui 2016, peste 2300 de părinți, profesori și adolescenți au participat la cel puțin unul din cele peste 250 de evenimente de formare (atelier/curs/tabără), însumând cca 800 de ore de formare în 20 de orașe din România și Republica Moldova și în comunități românești din Belgia, Austria și Italia.

Promovează un concept de educație parentală focalizată pe RELAȚIE, în care toți cei implicați în relațiile din familie au un rol, un rost, un impact și o semnificație asupra întregului ecosistem familial.

Proiectul a început cu prelegeri și lectorate cu părinții susținute de bioetician Virgiliu Gheorghe și s-a dezvoltat către un format de training foarte participativ, cu grupuri mici de părinți (max 15 - 20 părinți) folosind metode nonformale de învățare, specifice învățării experiențiale, adică prin implicare directă în exerciții, situații problemă, discuții și problematizări. Programul de formare a fost conceput de Oana Moșoiu, lector universitar în domeniul Științelor Educației și trainer în educația adulților și educație nonformală. Programul implică formatori cu experiență din toată țara, teme concrete privind relaționarea și educația copiilor, contexte prietenoase de lucru cu părinții și suport post-program oferit participanților prin comunitățile de părinți care se întâlnesc periodic.

Ceea ce oferim diferit este:

- un curs complet Școala Familiei cu 7 până 10 module selectate pentru a oferi o bază de înțelegere a relaționării, comunicării și specificul relației parentale;

- cursuri scurte de 3-4 module grupate în jurul unei teme;

- ateliere tematice (o întâlnire);

- conferințe;

- tabere pentru familie;

- evenimente de o zi sau de weekend pentru familie;

- suport online pentru părinți prin chat-ul www.scoala-familiei.ro;

- resurse audio și video pe temele pe care le susținem în cadrul programului.

Părinții din programul Școala Familiei devin MAI PREGĂTIȚI. Ei își dezvoltă:

- competența parentală: cunoștințe de specialitate și abilități concrete de relaționare în familie, în relație cu partenerul de viață și cu copiii.

- încredere în propria capacitate de a fi părinte bun. Sentimentul propriei competențe în rolul de părinte.

- modalități proprii de reacție la diferite situații de viață, moduri îmbunătățite de relaționare proactivă, pozitivă și afirmativă, comportamente adaptate adecvat situațiilor relaționale.

- conștientizarea propriilor comportamente disfuncționale și angajament personal pentru schimbări mici, asumate, consecvente, cu impact pe termen lung.

Despre ce vorbim la Școala Familiei?

- Comunicare în familie

- Gestionarea conflictelor în familie

- Rolul părinților de la naștere până la maturizarea copiilor

- Relația de autoritate și stilurile parentale

- Educația caracterului

- Alimentație sănătoasă

- Efectul ecranelor asupra creierului copilului

- Formarea dependențelor

- Caracteristici masculine și feminine

- Educație sexuală pentru părinți, pentru a pregăti copiii în familie

- Adolescența cu provocările și bucuriile ei

- Ghid de supraviețuire în adolescență

- Formarea și modelarea comportamentelor prin mass-media

- Planul personalizat de parenting.

Cum ne găsiți: www.scoala-familiei.ro

Vă așteptăm să ne cunoaștem și să lucrăm împreună!

Învățarea este secretul unei familii împlinite!

Products

Programe de formare pentru parinti, cursuri și ateliere tematice, tabere pentru familie, comunitate de parinti absolventi ai cursurilor noastre.

Ateliere pentru adolescenti (consiliere si orientare, dezvoltare personala, educatie socio-emotionala, gestionarea conflictelor, comunicare, lucru in echipa).

Consultanta pentru gradinite, scoli si licee în relatia scoala-parinti-copii, cursuri pentru parinti și asociatiile de parinti.

Cursuri pentru profesori privind relatia scoala-familie-elevi.Instituție/Parteneri: Asociația Școala Familiei
Stadiu proiect: proiect în derulare
Public țintă: Elevi, Profesori, Publicul general, altele
Județ: București