EduFunds / Solicitant finanțare

“Cărți pentru Cernăuți”

Ciclul primar, Ciclul gimnazial / 02.09.2019 - 31.12.2019

adresa magazinelor: Aleea Crângași nr. 3, Aleea Lunca Cernei 6A,
Inițiativă / idee: Donație de carte de la București pentru școlile din Cernăți
Bucureștenii sunt invitați să doneze cărți de orice tip – beletristică, manuale, culegeri școlare, cărți de colorat etc. – la cele nouă Puncte de Informare și Asistență și la cele două sedii ale Magazinului SocialXChange din Sectorul 6. Toate cărțile donate vor fi dăruite elevilor Gimnaziului nr. 6 “Alexandru cel Bun”, din Cernăuți, Ucraina.

Inițiativa vine în completarea proiectului de amenajare a Cabinetului de limba și literatura română din cadrul acestei unități de învățământ, proiect susținut financiar de Primăria Sectorului 6, cu sprijinul Asociației Liber la Educație, Cultură și Sport. Copiii vor beneficia în acest modern cabinet de o serie de dotări precum: TV, laptopuri, o tablă multimedia cu proiector, bănci și scaune noi, un dulap pentru cărți și o tablă școlară de scris cu creta.

Punctele de Informare și Asistență din Sectorul 6 funcționează de luni până vineri, între orele 10:00 – 18:00, și sâmbăta, între 10:00 – 14:00, iar adresele sunt următoarele:

Bd. Iuliu Maniu/Valea Cascadelor – pe partea cu Parcul Păcii;

Bd. Constructorilor/Calea Giulești – pe partea cu Calea Giulești;

Parcul Drumul Taberei – pe diagonală de magazinul Carrefour (fost Billa);

Calea Crângași – ieșirea de la Metrou spre Bd. Constructorilor;

Pasajul Lujerului – vizavi de hypermarketul Cora;

Bd. Timișoara/Str. Brașov – vizavi de Plaza România;

Piața Drumul Taberei;

Piața Valea Ialomiței;

Piața Veteranilor.

Acestea pot fi accesate și prin Google Maps: https://www.google.com/maps/d/edit?mid=1U_uNbw1qEIPFneZ1J64uijw20R2QBG0T&ll=44.458190778605704%2C26.0180523946442&z=13

Magazinele SocialXChange sunt situate pe Aleea Crângași nr. 3 și pe Aleea Lunca Cernei 6A, iar programul de lucru este luni, marți, joi, între orele 8:00 – 16:30, miercuri, între orele 08:00 -18:00 și vineri, între orele 08:00 -14:00.

Rezultate așteptate

dotarea Gimnaziului nr. 6 “Alexandru cel Bun”, din Cernăuți, Ucraina

Alte informații relevante

De-a lungul anilor, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 6 a fost premiată pentru mai multe proiect implementate, printre care: magazinele caritabile SocialXChange, cursurile gratuite de care au beneficiat mii de copii din comunitate dar și pentru campania “Implică-te, adoptă un proiect!”

Gala Administratie.ro este un eveniment anual, dedicat în exclusivitate admnistrației publice centrale și locale din România. Acest eveniment, care a căpătat notorietate de-a lungul anilor, evidențiază inițiativele pozitive ale specialiștilor din administrație și proiectele importate pe care au reușit să le implementeze.


PRIORITATE DE FINANȚARE:
Conținut
Buget: Sub 1.000 euro
Public țintă: Elevi, Profesori, Autorități educaționale, Publicul general

DATE DE CONTACT
Nume: Punctele de informare și Magazinele SocialXChange adresa magazinelor: Aleea Crângași nr. 3, Aleea Lunca Cernei 6A,
Email:
Poziție în organizație: Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 6
Organizație / grup inițiativă: Primăria sectorului 6
Adresa: București Aleea Istru, Municipiul București,