EduMap

„Anti-fake. Săptămâna în 5 minute”

Altele / 2020 - 2021

„Anti-fake. Săptămâna în 5 minute”
Inițiativa „Anti-fake. Săptămâna în 5 minute” își propune semnalarea săptămânala în cadrul unui newsletter a unor informații care propun interpretări deformate, înșelătoare – dar meșteșugite – ale diverselor situații. Newsletter-ul include analiza unor știri internaționale și naționale.

Internetul nu a făcut decât să acutizeze criza pe care o trăim cu toții: criza de a nu putea cuprinde avalanșa de informații din jurul nostru. Cum am putea face față acestei crize? Un posibil răspuns este chiar inițiativa noastră, „Anti-fake. Săptămâna în 5 minute”.

În fiecare zi de marți veti primi o sinteză a știrilor unei săptămâni pe care o puteți parcurge în cinci minute. Fiecare informație va fi însoțită de mai multe linkuri, care să îi permită cititorului să poată consulta și alte puncte de vedere și să-și poată construi propria judecată.

Ne preocupă să semnalăm informațiile care propun interpretări deformate, înșelătoare – dar meșteșugite – ale diverselor situații. Intenționăm, astfel, nu doar să proiectăm o lumină realistă și echilibrată asupra evenimentelor prezentate, ci și să sprijinim cititorul în a-și forma un blindaj de apărare în fața diverselor fake news-uri.

https://www.facebook.com/Antifake.ro/photos/a.106524534466617/138742437911493/?type=3&theaterInstituție/Parteneri: Asociația Eurocomunicare
Stadiu proiect: idee / proiect de finanțat
Buget anual: 10.000 - 50.000 euro
Public țintă: Publicul general
Județ: București