EduMap

Bursele unSettled: Learning from Our Past to build the Future. Termen-limită: 15 martie 2020

Liceu, Universitate, Altele / 2019 - 2020

Bursele unSettled: Learning from Our Past to build the Future. Termen-limită: 15 martie 2020
FHR organizează o serie de evenimente prin care marchează împlinirea a 30 de ani de la căderea comunismului. În acest sens, în iulie 2020, FHR oferă un număr de 150 de burse unSettled pentru tineri români cu vârste cuprinse între 18 și 25 de ani, interesați să participe la cele 7 zile ale Festivalului de Idei unSettled de la Memorialul Sighet.

În luna octombrie, FHR a fost partener al Les Films de Cannes à Bucarest în cadrul secțiunii România - 30 de ani mai târziu. Prin această colaborare, FHR participat la organizarea dezbaterilor cu regizorii și invitații ce au succedat proiecțiile de film și a promovat bursele adresate studenților în orașele București, Cluj-Napoca, Iași și Timișoara. 

În cadrul aceluiași proiect, FHR a susținut organizarea marșului comemorativ, în București, pe data de 22 decembrie 2019, pentru a marca momentul declanșării revoluției acum 30 de ani și victimele evenimentelor de atunci. La eveniment au participat aproximativ 2500 de persoane.

Temenul-limită: 15 martie 2020. Aplicațiile trimise până pe data de 15 februarie intră automat în tragerea la sorți pentru unul dintre cele 5 vouchere în valoare de 300 RON ce pot fi folosite la oricare dintre Librăriile Humanitas din România.

În luna martie vor mai avea loc două proiecții organizate la Craiova și Târgu Jiu ale filmului Chuck Norris vs Communism. Proiecțiile vor fi urmate de o sesiune de Q&A alături de criticul de film Irina Margareta Nistor.

Interviuri luate participanților la evenimentul de lansare al proiectului, dar și rudelor victimelor de la Revoluție sau supraviețuitorilor.

Un grup de experți pe istoria comunismului și implicare civică lucrează la dezvoltarea unui curriculum care va servi drept suport de curs și ghid bibliografic pentru cei 10 traineri care vor livra modulele despre istorie și implicare civică. Cei 10 traineri sunt selectați de FHR printr-un call public și formați de grupul de experți care lucrează la dezvoltarea curriculei.

La finalul celor 7 zile ale Festivalului unSettled, 30 dintre cei 150 de participanți vor fi premiați cu o vizită de studiu la instituțiile europene de la Bruxelles, toate cheltuielile acestei vizite fiind acoperite de către organizatori.Instituție/Parteneri: Fundația Academia Civică, Geeks for Democracy, Forum Apulum, Funky Citizens, iTeach și susținut de Radio Europa Libera și rețeaua de presă locală PressHub
Stadiu proiect: proiect în derulare
Buget anual: 50.000 - 100.000 euro
Public țintă: Elevi, Profesori, Studenți, altele
Județ: Maramureș