EduMap

Code for Romania

Altele / 2019 - 2020

Code for Romania
Programul vizează extinderea ariei activităților și creșterea sustenabilității asociației Code for Romania, precum și dezvoltarea comunității sale de voluntari, care dezvoltă soluții digitale pentru probleme de interes public.

Implicarea civică a atins cote tot mai mari în România ultimilor ani. Din ce în ce mai mulți oameni ies din tiparul activităților cotidiene și caută modalități de a contribui la bunăstarea comunității lor. România înregistrează, de asemenea, o creștere spectaculoasă a industriei IT. Numărul dezvoltatorilor IT bine pregătiți urmează un trend ascendent constant și, datorită cererii de pe piață, și nivelul remunerației lor este ridicat. Acest lucru a condus la un decalaj tot mai mare între mediul de afaceri, pe de o parte, și sectoarele non-profit și public, pe de altă parte, în condițiile în care acestea din urmă nu sunt în măsură să concureze pe piața forței de muncă pentru a angaja profesioniști IT de top.

Asociația Code for Romania a fost înființată în 2016 pentru a canaliza energiile civice în vederea atingerii unor obiective practice și pentru a contribui la dezvoltarea infrastructurii de tehnologie civică din România. Astăzi, Code for Romania ocupă locul doi în rândul organizațiilor/comunităților de tehnologie civică din întreaga lume, cu peste 600 de membri, din care peste 150 sunt din diaspora.

Buget: 651.840$

Contribuție din partea RAF: 418.800 &

(sursa: site-ul RAF, rafonline.org)Instituție/Parteneri: Asociația Code for Romania proiect susținut de RAF
Stadiu proiect: proiect în derulare
Buget anual: între 300.000 - 1 milion euro
Public țintă: altele
Județ: București