Preșcolar, Ciclul primar / -

Orlea
Inițiativă / idee: recuperarea și integrarea socială a copiilor cu autism și tulburări de dezvoltare
Trimite cuvântul VOCE la 8844 și donează 2 Euro pentru terapia copiilor cu autism. Hai să-i ajutăm împreună să învețe cât mai multe cuvinte! Am provocat câțiva artiști, în numele copiilor care fac terapie la Autism Voice, să se pună în locul lor. Să-și imagineze cum ar fi dacă ar putea să pronunțe doar primele cuvinte pe care le-au învățat micuții.

Suntem responsabili pentru destinele copiilor și pentru ca vocea lor să fie auzită și înțeleasă!

Trimite cuvântul VOCE la 8844 și donează 2 Euro pentru terapia copiilor cu autism. Hai să-i ajutăm împreună să învețe cât mai multe cuvinte!

Am provocat câțiva artiști, în numele copiilor care fac terapie la Autism Voice, să se pună în locul lor. Să-și imagineze cum ar fi dacă ar putea să pronunțe doar primele cuvinte pe care le-au învățat acești micuți la orele de terapie. Răspunsul lor? ”E greu. E foarte greu!”.

Rezultate așteptate

Misiunea Autism Voice este aceea de a sprijini, prin toate mijloacele și cunoștințele acumulate în anii de experiență, recuperarea și integrarea socială a copiilor cu autism și tulburări de dezvoltare prin:

– Programe de diagnosticare precoce, evaluare și terapie pentru cei mici

– Programe de consiliere și training pentru părinți și cadre didactice

– Programe de formare a specialiștilor implicați în terapia copiilor

– Materiale educaționale și terapeutice speciale

– Programe de integrare socială pentru copii și adolescenți

– Deschiderea dialogului cu tot mai multe grupuri sociale și profesionale, pentru a-i ajuta să înțeleagă cum pot contribui la evoluția copiilor cu tulburări de dezvoltare sau de spectru autist.

Alte informații relevante

În 2008 porneam la drum cu un proiect ce avea să devină una dintre cele mai importante asociații din România , specializată în terapia de recuperare a copiilor cu autism, tulburări de dezvoltare și comportamentale.

O nouă identitate – Autism Voice – s-a dezvoltat ca urmare a necesității de a ne extinde misiunea în cât mai multe orașe din țară, pentru un număr cât mai mare de copii.

1 din 59 de copii este diagnosticat azi cu o tulburare din spectrul autist.

Într-o lume în care a fi diferit nu este tolerat ușor, în care dreptul la educație și o copilărie fericită este furat de diagnostice pe care copiii le primesc din ce în ce mai des, am înțeles că împreună, specialiști și părinți, trebuie să luptăm pentru recuperarea copiilor noștri.

Cele două centre de terapie înființate în București au devenit, treptat, unul dintre reperele de profesionalism din România. Am ales și am format cei mai buni specialiști care pot asigura rezultatele optime în recuperarea abilităților copiilor.


Public țintă: Elevi, Profesori, Autorități educaționale, Publicul general

DATE DE CONTACT
Nume: Nicoleta Orlea
Email: nicoleta.orlea@autismvoice.ro
Poziție în organizație: responsabil contracte de sponsorizare, donatii și organizare evenimente
Organizație / grup inițiativă: Autism Voice
Adresa: București Strada Agricultori, Municipiul București,