EduMap

Fondul Științescu (Sibiu): încurajăm pasiunea pentru știință și tehnologie

Ciclul primar, Ciclul gimnazial, Liceu / 2015 - 2020

Fondul Științescu (Sibiu): încurajăm pasiunea pentru știință și tehnologie
Științescu este un program de finanțare pentru proiecte educaționale non-formale care încurajează pasiunea pentru științe și tehnologie a copiilor şi tinerilor între 6 şi 19 ani.

Căutăm proiecte inovatoare care să facă pasiunea voastră “contagioasă” pentru educaţia STEAM (știință, tehnologie, inginerie, artă și matematică). Proiectele pe care le propuneți pot ajuta elevii să arunce o privire în viitor și să descopere ce pot să ne aducă tehnologiile moderne, să învețe cu pasiune științele exacte, dezvoltându-şi abilităţile necesare generaţiei de inovatori ai secolului XXI.

În contextul schimbărilor accelerate din domeniul tehnologiei, al evoluției inteligenței artificiale și al schimbărilor radicale care vor surveni pe piața muncii, drept rezultat al primelor, la ediția din 2017, Științescu își propune să contribuie în mod deosebit la dezvoltarea abilităților care vor fi necesare în următorii ani.

Cu ajutorul proiectelor, dorim ca tinerii și copiii să înțeleagă și să experimenteze modul în care funcționează tehnologia modernă și cum poate ea să ne ajute să îmbunătățim calitatea vieții de zi cu zi. Dorim să-i impulsionăm să treacă din rolul consumatorului pasiv, în cel cu potențial de creator și inovator.

La a treia ediție în Sibiu, Științescu pune accent pe noile tehnologii digitale specifice Smart Cityului, la dezvoltarea cărora putem contribui împreună. Smart City-ul sincronizează în mod armonios necesitățile locuitorilor legate de mediul ambiant, cu ajutorul datelor colectate prin intermediul noilor tehnologii. De la fluidizarea traficului și iluminat stradal bazate pe diverși senzori, la construirea blocurilor în modalități care permit folosirea la maxim a energiei solare, Smart Cities vin cu o paletă largă de necesități care așteaptă să fie identificate în mod corect și soluționate. Astfel, tehnologia devine o cale spre orașe mai prietenoase și mai eficiente cu cei care le trec pragul, folosind în mod mai inteligent resursele disponibile. Înțelegerea modului în care funcționează atât orașele, cât și tehnologiile, devin pietre de temelie în dezvoltarea urbei și a locuitorilor ei. Prin intermediul proiectelor de la Științescu, dorim să contribuim la formarea unor generații de cetățeni care înțeleg cum se dezvoltă orașele în mod sănătos și înțeleg că au potențialul și capacitatea de a contribui la conturarea acestora.Instituție/Parteneri: Fundația Comunitară Sibiu
Stadiu proiect: proiect în derulare
Buget anual: 10.000 - 50.000 euro
Public țintă: Elevi, Copiii din preșcolar, Copiii din gimnazial, Copiii de la liceu
Județ: Sibiu