EduMap

Fondul pentru Oana și Elisei: "Îi facem mari"

Ciclul primar / 2017 - 2020

Fondul pentru Oana și Elisei: "Îi facem mari"
Cei doi copii, Elisei (10 ani) și Oana (12 ani), învăță foarte bine, în ciuda lipsei resurselor. Ei sunt crescuți de bunica și nu au surse de venit. Asociația Reality Check a creat fondul ”Elisei și Oana”, special pentru a-i face mari.

Acum vrem să facem mai mult: să ne asigurăm împreună că Elisei și Oana au un viitor decent și vor deveni oameni buni. Haideți să fim, împreună, familia extinsă a lui Elisei si Oanei! Vom demonstra să putem fi o familie pentru Elisei si Oana, iar Reality Check va extinde acest model și pentru alți copii.

Reality Check este o organizație neguvernamentală înființată în iulie 2017 de un grup de oameni cu experiență în sectoare diverse (non-profit, mediul de afaceri, cercetare, administrație publică), care cunosc bine realitățile din România și au lucrat împreună în diferite contexte pentru reducerea sărăciei și creșterea eficacității în administrația publică. Misiunea sa este să sprijine dezvoltarea de programe și politici publice deștepte, cu impact, gândite în favoarea cetățenilor și aplicate eficient și corect.

Membrii echipei cunosc în mod direct în jur de 100 de comune și orașe mici unde e nevoie cu adevărat de ajutor, și știu deja oamenii din echipele locale care pot duce la capăt proiecte bune, folosind banii corect și cu impact. Una dintre aceste comunități este satul Ponorâta (comuna Coroieni, județul Maramureș), unde Reality Check sprijină copiii care trăiesc în condiții de sărăcie severă și familiile acestora.

O altă direcție de intervenție a asociației este dezvoltarea de instrumente care să faciliteze implementarea eficace a politicilor publice. În prezent, Reality Check lucrează la un mecanism de monitorizare și asistență tehnică pentru autoritățile publice, în vederea creșterii numărului de copii săraci care beneficiază de Legea 248/2015 (fostul program pilot Fiecare Copil în Grădiniță al Asociației OvidiuRo) și la crearea unei ierarhizări dinamice a celor mai sărace comunități din România, cu date actualizate anual și verificate la firul ierbii.

Fondul pentru Educația lui Elisei: https://asociatiarealitycheck.galantom.ro/projects/view?id=514

UPDATE Detalii și în articolul "Inițiativă / idee: Îi facem pe Oana și pe Elisei mari"

https://www.dgcademy.com/Elisei-impline%C8%99te-10-ani-edufunds-solicitant-finantare-12.htmInstituție/Parteneri: Asociația Reality Check
Stadiu proiect: proiect în derulare
Buget anual: sub 10.000 euro
Public țintă: Publicul general