EduFunds / Solicitant finanțare

Intră în Cercul SolidarITății până pe 31 octombrie

Ciclul primar, Ciclul gimnazial, Liceu, Altele / 25.07.2019 - 31.10.2019

educlick.ro
Inițiativă / idee: Ajută-ne să creștem numărul de calculatoare din școlile din comunități defavorizate
Ateliere Fara Frontiere a lansat un apel catre companiile din tara, care detin echipamente IT uzate destinate casarii, sa faca acest lucru prin intermediul asociatiei, astfel incat sa ne sustina eforturile de a dota cat mai multe scoli, organizatii non-profit si institutii publice.

In general, in jur de 30% dintre deseurile de echipamente IT colectate de AFF de la companii pot fi pregatite pentru reutilizare in atelierul reconect. Daca si mai multe companii si-ar indeplini responsabilitatile legale de management al deseurilor de echipamente electrice si electronice (DEEE) prin intermediul asociatiei, am reusi sa atingem un nou record anual al numarului de calculatoare folosite la echiparea scolilor, organizatiilor non-profit si institutiilor publice care desfasoara proiecte educationale.

Daca vrei sa ne ajuti sa ducem vestea despre campania nationala “Intra in Cercul SolidarITatii”, prin care colectam alaturi de ECOTIC echipamente IT uzate de la companiile mari si IMM-urile din toata tara, iata cateva lucruri pe care le poti face pentru a ne sprijini:

- Publica pe LinkedIn link-ul spre pagina campaniei de pe site-ul reconect: https://www.reconect.ro/campanie

- Daca ai cont pe aceasta retea sociala si publici link-ul spre pagina campaniei, aduci informatiile legate de colectare in feed-urile cat mai multor oameni care lucreaza, poate, fix pentru companiile care au echipamente IT vechi de casat.

- Trimite un mesaj pe Facebook companiilor pe care le urmaresti si despre care crezi ca ar putea avea calculatoare uzate pe care sa le predea catre Ateliere Fara Frontiere. Nu uita sa incluzi in mesajul tau link-ul spre pagina campaniei de pe site-ul reconect: https://www.reconect.ro/campanie

- Urmareste pagina Ateliere Fara Frontiere de pe Facebook si ajuta-ne din cand in cand cu cate un share cand publicam noutati despre campanie - https://www.facebook.com/atelierefarafrontiere

Fiecare calculator conteaza, asa ca si fiecare gest mic conteaza, mai ales cand ne ajuta sa colectam mai multe echipamente IT uzate pe care sa le putem pregati de reutilizare in atelierul reconect si apoi oferi prin intermediul EduClick scolilor si organizatiilor care au nevoie de ele.

Cum poti sa te implici

Daca ai propria ta firma.

Uita-te in jur sau consulta-ti lista de bunuri ale societatii si gandeste-te care sunt acele unitati centrale, laptopuri si monitoare LCD pe care nu le folosesti si pe care vrei sa le casezi. Intra pe pagina campaniei “Intra in Cercul SolidarITatii” si da-ne de veste daca vrei sa le predai catre Ateliere Fara Frontiere.

Daca lucrezi intr-o companie mare sau un IMM.

Afla cine este IT Manager sau cine aproba achizitiile de echipamente IT noi, cel mai probabil ei vor stii daca acea companie are calculatoare, laptopuri si monitoare vechi de casat. Trimite-le un email despre campania “Intra in Cercul SolidarITatii” si roaga-i sa se gandeasca daca n-ar putea casa echipamentele uzate prin Ateliere Fara Frontiere. Poti include si link-ul spre pagina campaniei de pe site-ul atelierului reconect in emailul tau, sa te ajute sa explici ce-urile si de ce-urile acestei initiative: www.reconect.ro/campanie

Rezultate așteptate

Pentru 2019, ne-am propus sa dotam proiectele educationale cu 2.500 de calculatoare, tinta pe care o vom atinge in urmatoarele luni. Ne-am dori ca pe viitor sa avem destule resurse (laptopuri, unitati centrale si monitoare LCD ce au caracteristicile necesare pentru a fi reconditionate) sa putem preda catre laureatii programelor din platforma EduClick si mai multe calculatoare decat in acest an.

Alte informații relevante

Platforma EduClick, prin care oferim calculatoare, lanseaza de cateva ori pe an apeluri de proiecte. De fiecare data, numarul de calculatoare solicitate de initiatorii de proiecte educationale este de cateva ori mai mare decat numarul celor disponibile. Romania are prea putine calculatoare in scoli, iar situatia din mediul rural este de-a dreptul alarmanta – acolo exista, in medie, un calculator la fiecare 20 de copii inscrisi in ciclurile primare si gimnaziale. Asa ca, daca te gasesti in oricare dintre situatiile de mai jos, speram sa ne dai o mana de ajutor in campania “Intra in Cercul SolidarITatii”, pentru ca fiecare comanda pentru predarea de deseuri de echipamente electrice si electronice conteaza.

***

Daca nu stii pe nimeni care ar putea preda echipamente IT uzate catre Ateliere Fara Frontiere, dar tot vrei sa ajuti.

Ne poti sprijini in initiativa noastra de a dota cat mai multe scoli din comunitatile defavorizate printr-un share pe LinkedIn sau Facebook al paginii de campanie: www.reconect.ro/campanie

Daca ai un blog sau un site citit de managerii din companii.

Ne poti ajuta prin publicarea unui articol in care sa vorbesti despre Ateliere Fara Frontiere si in care sa incluzi un link spre pagina campaniei “Intra in Cercul SolidarITatii” de pe site-ul reconect: www.reconect.ro/campanie

Daca vrei sa ne sustii cu un banner web, trimite-ne un email la adresa contact@atelierefarafrontiere.ro (cu subject line-ul Banner Cercul Solidaritatii) in care sa ne spui care sunt dimensiunile pe care ar trebui sa le aiba acesta si iti vom trimite fisierul de care ai nevoie.

Pana pe 31 octombrie, cand campania “Intra in Cercul SolidarITatii” se va incheia, e foarte usor sa trasformi deseurile de echipamente IT in fapte bune, ba chiar sa iti inscrii compania in cursa pentru un trofeu la Gala Premiilor pentru un Mediu Curat - un eveniment ECOTIC, asa ca speram sa putem dona un numar record de calculatoare reconditionate anul viitor.


Buget: Sub 1.000 euro
Public țintă: Elevi, Profesori, Autorități educaționale, altele

DATE DE CONTACT
Nume: Ateliere fără frontiere educlick.ro
Email: educlick@atelierefarafrontiere.ro
Poziție în organizație: CEO
Organizație / grup inițiativă: Ateliere fără frontiere, ECOTIC
Adresa: Șoseaua Olteniței 105, București, România