EduFunds / Solicitant finanțare

Donează pentru educație de calitate prin Teach for Romania

Ciclul primar, Ciclul gimnazial, Liceu / 01.01.2020 - 31.12.2020

Teach for Romania
Inițiativă / idee: Teach for All
Pentru un tânăr în România de astăzi, educația, cunoștințele pe care le dobândește și mediul în care crește sunt cruciale pentru oportunitățile la care are acces mai departe. Calitatea educației pe care acesta o primește până la vârsta de 15 ani este determinantă pentru parcursul său în viață.

„Educația este un proiect pe termen lung”, spune Ștefan Bistriceanu, Director Dezvoltare, într-un interviu acordat celor de la DGcademy.com împreună cu Anca Margineanu, Coordonator Comunitate Alumni Teach for Romania.

„Dacă vrem să schimbăm în bine traseul copiilor, prin procesul lor de educație și învățare, trebuie să investim foarte mult în profesori. Să aducem în fața lor oameni care să le fie modele, să-i inspire și să-i motiveze și pe ei să fie la fel”, adaugă Anca.

Contribuie și tu la realizarea visurilor copiilor din medii vulnerabile și redirecționează 3,5% din impozitul pe venit pentru educație de calitate.

Descarcă formularul 230 aici: https://bit.ly/30OdfsO

Donează direct: https://teachforromania.org/donatii/

Teach for Romania este o organizație non-guvernamentală, parte din rețeaua globală Teach for All, care caută și pregătește oameni valoroși, cu sau fără experiență anterioară de predare, pentru a deveni profesori în învățământul de stat, pentru copiii din medii vulnerabile. Modelul funcționează cu succes în peste 50 de țări, pe 5 continente, unde este aplicat de către organizațiile partenere în rețeaua Teach for All.

Rezultate așteptate

Teach for Romania recrutează din 2014 cei mai talentați și motivați români, ajutându-i să conștientizeze impactul pe care îl pot avea prin alegerea profesiei de dascăl.

Candidații sunt evaluați, printre altele, în funcție de performanța academică, implicarea în activități extracurriculare, potențialul de leadership demonstrat, motivație și dedicare pentru a preda, perseverența și gândire critică.

Descarcă Raportul anual: https://teachforromania.org/wp-content/uploads/Raport-TFR-2015-2016.pdf

Alte informații relevante

Motivația elevilor

Conform evaluării PISA 2012, elevii români sunt cel mai puțin motivați dintre toți cei care provin din cele 65 de țări analizate în studiu.

Conform rezultatelor ultimilor ani din studiile internaționale realizate în domeniul educației, România se poziționează pe ultimele locuri, atât în Europa cât și la nivel internațional.


PRIORITATE DE FINANȚARE:
Formare
Public țintă: Elevi, Profesori, Autorități educaționale

DATE DE CONTACT
Nume: Organizația Teach for Romania
Email: office@teachforromania.ro
Poziție în organizație:
Organizație / grup inițiativă: Teach for Romania
Adresa: București Bulevardul Dimitrie Pompeiu, Municipiul București,