EduMap

Școala din valiză. Pregătește-te pentru viitor!

Ciclul primar, Ciclul gimnazial / 2018 - 2021

Școala din valiză. Pregătește-te pentru viitor!
Mii de elevi și profesori din zona rurală sunt încurajați să-și dezvolte abilitățile digitale prin „Școala din Valiză”. Proiectul constă într-o platformă de elearning accesibilă profesorilor și elevilor de pe orice dispozitiv conectat la internet - www.scoaladinvaliza.ro, dar și în valize tehnologice mobile, de utilizat în școlile lipsite de resurse.

Proiectul abordează una dintre marile probleme ale învățământului rural din România, respectiv deficitul de competențe digitale din rândul profesorilor care predau la școlile din mediul rural. Unul dintre pilonii principali ai proiectului este formarea de competențe digitale pentru profesori, prin cursuri, webinarii și sprijin în crearea de lecții, precum și suport tehnic.

Platforma www.scoaladinvaliza.ro funcționează ca sală de curs și bibliotecă virtuală, oferind resurse educaționale precum lecții, prezentări, manuale, exerciții interactive și alte materiale educaționale. Cu ajutorul acestei tehnologii, profesorii le predau copiilor lecții interactive.

Platforma este accesibilă elevilor și profesorilor de pe orice tip de echipament cu acces la internet (computer, tabletă sau telefon inteligent).

Valizele tehnologice folosite în cadrul proiectului „Școala din valiză” conțin câte un laptop pentru profesor, 25 de tablete pentru elevi, un video-proiector, un sistem audio, o soluție încorporată de încărcare a echipamentelor, un router wi-fi și un modem 4G.

Aceste kituri au fost dezvoltate ca soluție la deficitul de resurse educaționale cu care se confruntă școlile din medii defavorizate.

De la lansare, proiectul s-a extins considerabil, ajungând de la 3.700 la 8.000 de beneficiari. Dintre aceștia, 5.770 sunt elevi (față de 2.400 în 2018) și 320 de profesori (față de 200 în 2019). De asemenea, la începutul anului 2019 au fost create de către profesorii utilizatori 650 de lecții digitale, comparativ cu 370 în 2018.Instituție/Parteneri: Fundaţia World Vision România, Fundaţia Vodafone România
Stadiu proiect: proiect în derulare
Buget anual: 100.000 - 300.000 euro
Public țintă: Copiii din ciclul primar, Copiii din gimnazial, Cadre didactice din ciclul primar, Cadre didactice din gimnazial, altele
Județe: Vaslui, Ilfov, Vâlcea, Ialomița, Cluj, Brașov