EduMap

EDUMAP: Harta inițiativelor din educație. UPDATE: Ne-am lansat

Altele / 2019 - 2020

EDUMAP: Harta inițiativelor din educație. UPDATE: Ne-am lansat
Platforma DGcademy își propune să prezinte, prin EDUMAP, harta proiectelor relevante din educație. Vă invităm să vă înscrieți proiectele de succes.

Inovație în educație: platforma DGcademy își propune să fie o punte pe care se întâlnesc actorii implicați în educație, un instrument pentru promovarea și recunoașterea proiectelor cu impact educațional

UPDATE Și-au înscris deja proiectele în harta EDUMAP/DGcademy.ro

- AcademiX GNU/Linux: este o distribuție Linux bazată pe Debian, dezvoltată special pentru educație. Distribuția a fost construită pe baza distribuției Debian Linux (Stretch/ Buster) și conține software liber pentru educație. Programele incluse în distribuție sunt pentru toate nivelurile de învățământ – de la școala primară la niveluri superioare. Detalii despre proiect în secțiunea EDUMAP - DGcademy.com

- English for the Community: este un proiect care le ofera ocazia profesorilor sa se dezvolte profesional invatand din experienta colegilor. Acest proiect este implementat in 9 zone cu potential agro-turistic din Romania.

- ReImagine Education: FUTURE - Construiește cu pasiune - este primul program care integrează studenții, companiile,profesorii în dezvoltarea competențelor de viitor necesare pe piața muncii.

Comunicat de presă

- București, 29 noiembrie 2019 -

Digital Bridge Association (www.euractiv.ro) anunță lansarea platformei DGcademy www.dgcademy.com, în cadrul DGcademy.com, o punte în mediul educațional din România și Republica Moldova, proiect finanțat de The Black Sea Trust for Regional Cooperation.

Digital Bridge Association își propune prin proiectul DGcademy să construiască punți și să consolideze legăturile dintre toți cei pasionați de o mai bună educație, între toți oamenii responsabili care folosesc cele mai noi metode și tehnologii pentru dezvoltarea aptitudinilor necesare economiei cunoașterii.

Vă invităm să vă înscrieți proiectele de succes, pentru a duce vorba mai departe.

Versiunea beta a platformei a fost lansată pentru testare online pe 27 iulie anul acesta, de ziua aproximării π.

”Așa cum π este indispensabil în matematică, educația are nevoie, ca orice alt domeniu, de investiții. DGcademy este o platformă care include o componentă de vizualizare și sinteză a proiectelor de succes, oportunități de finanțare, astfel încât acestea să fie ușor de identificat prin localizare, criterii de căutare, filtre. Proiectele de succes pot fi finalizate sau în curs de implementare. Îi invităm pe cei care doresc să își înscrie proiectul de succes pe platformă să folosească platforma DGcademy, pe care vom continua să o îmbunătățim.” – Manuela Preoteasa, președintele Digital Bridge Association și unul dintre fondatori.

”Am selectat aplicația DGcademy pentru obiectivele de impact în domeniul educației, pentru că deschide sub o umbrelă comună oportunități multiple ale inițiativelor educaționale. Comunicarea despre proiectele relevante din educație susține cooperarea online, recunoașterea celor mai importanți actori în educație și atragerea sprijinului pentru susținerea proiectelor inovative.” – a declarat Maria Florea, Program Officer, Black Sea Trust.

Platforma DGcademy are următoarele funcționalități:

- EDUMAP: harta proiectelor relevante din educație

- EDUFUNDS: instrument de solicitare finanțare și de promovare apeluri deschise ale finanțatorilor proiectelor educaționale

- EVENIMENTE: calendarul evenimentelor din educație

-PROIECTE DE SUCCES: promovarea proiectelor de impact Plaforma DGcademy.com.

Proiectul "DGcademy.com, o punte pentru proiectele relevante din educație" este finanțată prin Black Sea Trust, o inițiativă a German Marshall Fund. Proiectul a început în decembrie 2018 și are o durată de 12 luni. Gcademy lansează campania de promovare a proiectelor relevante în educație

Odată lansată online componenta EDUMAP a platformei, beneficiarii de proiecte sunt invitați să se înregistreze și să descrie proiectele lor. DGcademy lucrează cu personalități recunoscute pentru impactul lor în educația tinerilor și va elabora un set de criterii pentru selectarea proiectelor de succes. Aceste proiecte vor beneficia de o promovare prin tehnici de storytelling. Este necesară înregistrarea în prealabil. Un ghid de înregistrare a proiectelor în EDUMAP a fost creat în acest sens.

Noi facilități pentru utilizatorii platformei vor fi adăugate, iar comunitatea va beneficia de o secțiune de comunicare online, seminarii, conferințe, întâlniri de lucru. Evenimentele din educație vor fi încărcate în calendarul din aplicație, astfel încât comunitatea educațională să fie la curent cu ce se întâmplă, iar platforma EDUMAP să fie un ghid de orientare pentru cei pasionați de o mai bună educație.Instituție/Parteneri: Digital Bridge Association
Stadiu proiect: proiect în derulare
Buget anual: 10.000 - 50.000 euro
Public țintă: Autorități educaționale, Publicul general, altele
Județ: București